Renze Ferwerda en Freek Dicke / incl. koffie/thee

Laat geluk!

Zondag 24 Maart 2019, 16:00

> Meteen reserveren !
Dag:Zondag
Datum:24 Maart 2019
Aanvang:16:00
Plaatsen:90
Website:http://www.renzeferwerda.be
Prijs:€ 15,00

Renze Ferwerda en Freek Dicke

een muzikale chemie die klopt!

Renze Ferwerda

Zanger/tekstschrijver Renze Ferwerda schrijft chansons die ergens over gaan.

Hij heeft een warme stem, maakt mooie, intieme theaterconcerten en produceerde samen met Freek Dicke 6 cd’s. Renze heeft zijn wortels in Friesland, werd geboren in Amsterdam, studeerde en woonde het grootste deel van zijn leven in Noord-Brabant (schreef o.a. het lied ’Brabant bij de Bron’) en woont nu in België. Hij heeft een speciale band met Portugal. Dat maakt hem tot een wereldmuzikant met heerlijke Mediterrane invloeden.

Hij zingt in poëtisch Nederlands. Op de cd ’Bestemming Lissabon’ ook in het Portugees, Frans en in ontroerend Vlaams. Dankzij het magische nummer ’De stem van mijn hart’ verwierf Renze terecht de titel ’Zanger van het hart’. Renze veroverde de harten van duizenden luisteraars en dat betekent dat er nog duizenden zijn waarvoor hij een verrassing is en die hem na al die jaren ’ontdekken’.

Ferwerda is sterk in het meenemen van zijn publiek op een muzikale reis. Met hem wil je zo mee. Uitnodigend, stijlvol, warm en vol lichtvoetige humor.

Zijn sterke, inhoudelijke teksten brengen in ieder lied een nieuw verhaal.

Freek Dicke

Freek Dicke is een van oorsprong klassiek geschoold gitarist, maar werd in zijn lange carriere minstens zo ervaren als het gaat om het spelen van de meest uiteenlopende muziekstijlen van pop tot bossa nova. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden en arrangeren voor Theaterconcerten van diverse zangers, musicals en groepen.

Hij begeleidde van 1978 t/m 1996 Lenny Kuhr. Hij speelde en arrangeerde voor vrijwel elke platen en cd-productie uit die periode. Freek heeft een uitgebreide ervaring als orkestleider (o.a. voor de theaterconcerten van Benny Neijman), is mede oprichter van de Dortse groep de Dyke-brothers en van o.a. het klassieke trio Baroque Unique. De samenwerking met Renze dateert van 1989. Freek arrangeert elke cd. Begeleidt Renze in het Theater o.a. met bassist Toni Lameirinhas en nu op verschillende locaties en inspirerende plaatsen.

Alle 6 cd’s zijn door Freek Dicke gearrangeerd en met uitstekende technici opgenomen in mooie studio’s. Op kwaliteit is nooit bezuinigd. Bezielde muzikanten spelen mee op deze cd’s zoals: Juan Pablo Dobal (piano – Argentinië), Liber Torriente (percussie – Cuba), Toni Lameirinhas (bas – Portugal), Henny Langeveld (accordeon – Nederland), Frank Tomme (accordeon, sopraansax), Jokke Schreurs (gitaar-België), Ronn Andriessen (piano-België), en Freek Dicke (gitaar, arrangementen – Nederland). In het theater en andere voorstellingen werkt Renze met Freek Dicke en vaak met de Portugese bassist Toni Lameirinhas. De kracht van soberheid en kwetsbaarheid in een wereld waar alles vaak (te) veel is. In de muziek van Renze en Freek kun je ontdekken dat ’minder meer is’.

Toni Lameirinhas

De Portugese bassist Antonio (Toni) Lameirinhas is ondermeer bekend van de samenwerking met zijn broer Fernando in het Trio Fernando Lameirinhas, dat al zo’n 20 jaar in Nederland en België muziek maakt. In België is Toni met Fernando bij velen nog bekend als het duo Jesse and James. In 2005 toerde Lameirinhas door Nederland en België met het concert Meu Caminho en vierden zij hun 40-jarige samenwerking in een uitverkocht theater Carré. Toni werkte zeer veel samen met bekende Vlamingen, waaronder Raymond v/h Groenewoud en Johan Verminnen. Toni was aangenaam verrast toen hij gevraagd was mee te spelen op Renze’s 4de cd “De stem van mijn hart” en hij stelde voor als drietal het Theater in te gaan, hetgeen gebeurde in diverse theater- en cd-projecten: “DESTEM VAN MIJN HART”, “BESTEMMING LISSABON” en “VOORBIJ DE LAGE LANDEN”.

afbeelding bij Renze Ferwerda en Freek Dicke / incl. koffie/thee