Aangepaste openingstijden deze herfst Bekijk de openingstijden

Jan Henk de Groot / incl. koffie/thee

Vrijdag 14 December 2018, 20:15

> Meteen reserveren !
Dag:Vrijdag
Datum:14 December 2018
Aanvang:20:15
Plaatsen:90
Website:http://janhenkdegroot.nl/
Prijs:€ 12,50

 

Grunneger Troebadoer Jan Henk de Groot

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.

Jan Henks Groningstalige debuutalbum ’Weerom’ werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden en gaat over gebeurtenissen uit zijn leven in Groningen. Hij zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes in ’Dubbelcassettedeck’ en de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in ’Mamme van Michel’. Het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd.

De Groot boekte successen met De Troebadoers (met Alex Vissering en Edwin Jongedijk) en in het najaar van 2018 verschijnt hun nieuwe CD en gaan de heren weer op theatertour.

Vorig jaar deed Jan Henk voor het eerst solo de theaters aan met zijn programma ‘Tachtig Tammo’ en het Dagblad van het Noorden kopte: “ Baldadig, grappig en ontroerend”.

In Sleen zal Jan Henk zijn mooiste liedjes spelen afgewisseld mit staarke verhoalen!

Jury streektaalprijs: “Gevarieerde optimistische liedjes waar het enthousiasme vanaf spat”

De Groot heeft de gave om de kleine en grote dingen in het leven in een liedje te verpakken. Authentiek en herkenbaar voor de luisteraar. Hij lijkt daarmee hetzelfde (fiets)pad te bewandelen als Daniël Lohues. (Carlo Deuten RTVDrenthe)

Een geboren liedjesschrijver die zijn liedjes ook met veel meer verve uitvoert dan hier in het genre gebruikelijk, kunnen we Jan Henk de Groot onderhand tot een van de toppers rekenen binnen het gilde der Nederlands(talig)e singer-songwriters. (HEAVEN)

“Grote verrassing was Groninger Jan Henk de Groot. Met heerlijk droge humor pakte hij vanaf de eerste seconde zijn publiek in…, Hilarisch was zijn ode aan het dubbelcassettedeck..” Meppeler Courant

afbeelding bij Jan Henk de Groot / incl. koffie/thee