B.J. Hegen Blues Band / incl. koffie/thee

Zondag 17 Maart 2019, 16:00

> Meteen reserveren !
Dag:Zondag
Datum:17 Maart 2019
Aanvang:16:00
Plaatsen:90
Prijs:€ 12,50

De B.J.Hegen Blues Band.

De B.J.Hegen blues Band is een band die het programma vult met authentieke gepolijste Chicago Blues. Leider van de band is B.J.Hegen. (Bé).  Eind jaren 70 richtte de Annenaar de B.J.Hegen Blues Band op. De band bestaat nu meer dan 35 jaar. Bé Hegen mag zeker in het Noorden van het land een evenknie genoemd worden naast de bluescoryfeeën zoals Harry Muskee en Fred Reining. Met zijn band heeft hij met grote muzikanten op het podium gestaan. Zo speelde hij met de band in het voorprogramma van B.B King.

De band bestaat naast Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp) uit Jan Warntjes piano, Frans Többen bas, en Henk van der Veen drums. Jan en Bé zijn samen de mannen van het eerste uur van de band. Jan is een begenadigd toetsenist die met gedegen en creatief pianospel waarbij ook zijn Boogie Woogie verleden ook regelmatig om de hoek komt kijken, een belangrijk onderdeel van de band. Frans Többen is een pijler waar de rest op steunt. Met gedegen basspel neemt hij de band bij de hand en lijdt ze strak door de te spelen nummers.

Drummer Henk de jongste telg van de band maakt het geheel compleet. Met zeer strak drumwerk zonder allerlei randverschijnselen onderstreept hij waar  de band voor staat n.l. de authentieke blues.

Het kenmerk van de band is dat de leden elkaar de ruimte geven om te laten horen waar ze goed in zijn, maar waar het saamhorigheidsgevoel en het plezier in het spel de boventoon voert.

afbeelding bij B.J. Hegen Blues Band / incl. koffie/thee