Stroatklinkers / incl. koffie/thee

Zaterdag 2 Maart 2019, 20:15

Voorstelling uitverkocht
Dag:Zaterdag
Datum:2 Maart 2019
Aanvang:20:15
Plaatsen:90
Prijs:€ 15,00

Een optreden van de Stroatklinkers staat garant voor een sfeervolle avond met bluegrassmuziek.

De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, mar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een "eigen" stijl ontwikkeld. Tijdens live optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en  o.a. liedjes van Ede Staal op het repertoire.

De groep (bestaande uit Bob, Bert, Adrian, Henk en Harry) heeft tijdens de optredens gekozen voor een opstelling met één centrale microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord en zijn de optredens leuker en levendiger geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit.  Misschien dat het komt mede door deze opstelling, want er is een bepaald soort humor bij het aankondigen van de nummers ontstaan. Er kan dan ook gelachen worden bij een optreden van de Stroatklinkers, maar het belangrijkste blijft de muziek.                                                                              

In het ruim 25 jarig bestaan van de groep  zijn er een zestal CD’s uitgebracht: Vlaigende Grunnegers, Windkracht Dattien,Stroatje Om, Knap Stoaltje, Klinkloar en CD “Vrizze Wind” de nieuwste dubbel cd “25 joar” kwam eind 2015 uit.

afbeelding bij Stroatklinkers / incl. koffie/thee