Rooie Rinus en Pe Daalemmer / UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

Zondag 3 Maart 2024, 16:00

> Meteen reserveren !
Dag:Zondag
Datum:3 Maart 2024
Aanvang:16:00
Plaatsen:100
Prijs:€ 27,50

VOORSTELLiNG INCL. KOFFIE/THEE BIJ BINNENKOMST

Peter de Haan en Frank den Hollander staan al ruim veertig jaar samen op het podium. Het was namelijk 1980 toen ze voor het eerst als straatzangers Pé Daalemmer & Rooie Rinus in de Groningse Herestraat stonden. Het bleek een vruchtbare samenwerking die leidde tot bekende hits als Hoornse Plas, Hee Doe, Carnaval in’t Noorden en Alcohol. Deze nummers behoren tegenwoordig al bijna tot het Groninger erfgoed. Na uitstapjes via De Bende van Baflo Bill en Voorheen De Bende, treden Peter en Frank ook af en toe gewoon weer op als Pé & Rinus.

De mannen hebben hectische jaren achter de rug, zowel persoonlijk als muzikaal. Met hun vernieuwde begeleidingsband De Containers speelden ze in de uitverkochte Groningse poptempel Vera, tussen grootheden als Doe Maar en The Pretenders op Retropop en stonden ze twee keer op de Zwarte Cross.

Veertig jaar vriendschap en muziek, dat moet natuurlijk gevierd worden. Om te beginnen speelden Peter en Frank de stramheid van zich af in mooie cafés en dorpshuizen, waar het publiek kennis maakte met nieuw materiaal en natuurlijk de bekende hits. Ook stonden ze al voor een dolenthousiaste Tamboerzaal. En dat smaakte naar meer.

Daarom zijn de mannen nu terug. Samen met hun fantastische begeleidingsband De Containers. Frank en Peter voelen zich nog net zo jong als in 1980. Nog altijd is er niets leuker dan samen over dat podium te rauzen. Dus kiek oet, want Pé en Rinus goan weer lös!

afbeelding bij Rooie Rinus en Pe Daalemmer / UITVERKOCHT